středa 17. dubna 2013


 Veřejné toalety 2
Po čtvrteční konzultaci jsem zmenšovala trojúhelníkový půdorys na minimum. Kvůli zmenšení jsem spojila dámské toalety s invalidy. Pánské pisoáry jsem přesunula na venkovní zeď a od cesty jsem je oddělila živým plotem. Poslední půdorys je ten, který se mi zdál nejlepší a je v měřítku. Snažila jsem se splnit normy na rozměry toalet pro invalidy.
Povedlo se mi získat také půdorysy socialistických veřejných toalet, o kterých jsme mluvili, ale pro můj projekt v nich nenalézám nic přínosného - jsou zbytečně velké, příliš mnoho kabinek a místnost pro obsluhu.

 

3 komentáře:

  1. Horní skica je skvělá. Zasaďte ji prosím do širší situace, ať víme, jak bude u hráze působit. Spodní výkres sice řeší okolí, ale největší rána návrhu jsou mohutné stěny, jako by mělo jít o pasivní stavbu. Vše lze udělat lehčeji. Stěny nemusí mít 40 cm. Pokuste se soustředit na nároží. Jde o minimalistický objekt. Musím mít chytře vyřešené detaily. Nyní mě zajímájí pohledy, střecha, okapy. Je objekt v mírném svahu. Jak reaguje na okolní podmínky.
    Umyvadla v hlubokých nikách a přebalování možná bude ještě třeba přepracovat (chybí pisoár), ale mám radost, že se od posledně podařilo návrh minimalizovat.

    OdpovědětVymazat
  2. Zkuste ještě více zjednodušit půdorys, tak jak se to jeví na horní skice vpravo. Stěna z živého plotu je postačující na jedné straně. Dále pracujte i se světlem, a výhledem, aby toaleta byla zážitek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pisoáry jsou právě to, co si myslíte že jsou umyvadla nikách, umyvadlo je na pravém horním rohu...

      Vymazat