středa 3. dubna 2013

Oživení Harcovské přehrady

      Myslím, že "ruch" na přehradě nepotřebuje podpořit nějakou větší trvalou stavbou, (jedna hospoda na jedné pláži, sociálky, kurt...), ale že stačí nějaká dočasná stavba (prostor, stánek, hřiště...) Protože již nějaké takové akce tu proběhly. Mám na mysli Mjolky a jejich Polar Hen a Saunu. Obě dvě byly (i když sauna nedobrovolně) dočasné stavby a přesto vzbudily obrovský zájem. Sauna byla zamluvená na měsíc dopředu a ledové vejce bylo neustále v centru zájmu bruslících lidí. 



     Myslím, že Mjolk rozjeli dobrou šňůru projektů která by se mohla stát tradicí. Já bych rád přispěl třetím projektem. A stejně jako oni bych využil plošinu uprostřed přehrady. Stane se skvělým místem na letní opékání párků a sezení u ohně s přáteli. Představa ohně uprostřed vody je skvělá.  

     Platforma má 3,90m x 3,30m a poskytne tak dostatek prostoru. Takže bych navrhnul ohniště, pravděpodobně betonové, odlil ho a umístil na platformu. Dál bych vyrobil žebřík, aby se dalo dostat nahoru z loďky, která bude jako přívoz umístěna na laně, pomocí kterého se bude i posouvat. Mohl bych vyrobit i opékače na párky, držák na síťovku s lahváčema, který se budou chladit ve vodě...

      Klukům fungovala spolupráce s Kavárnou, takže bych ji využil i já. Pokud by někdo chtěl zakoupit dřevo do ohně mohl by se zastavit a za pár korun si odnést pár polínek. Pokud by nechtěl platit,  les kolem přehrady je dřeva plný - mohl by se tímto způsobem částečně vyčistit.


J.


Žádné komentáře:

Okomentovat