sobota 13. dubna 2013

Ema Hrníčková

Vkládám tři varianty návrhů, vybrané místo pro objekt je pro všechny varianty stejné (to původní). Viz. foto... 


1)ODPOČÍVÁRNA




Místo pro odpočinek a relax. Objekt s co nejjednodušší dispozicí, půdorysem a volnými bočními stěnami. Chtěla jsem, aby objekt byl vzdušný, s důrazem na vyhlídku - otevřený směrem k přehradě. V interiéru jsou pouze lehátka pro odpočinek. Jelikož je objekt i částečným zastřešeným molem, přemýšlela jsem o možnosti ukotvení loděk. V zimě by pak mohl sloužit jako odpočívárna pro bruslaře.

2) LETNÍ KUCHYŇ 

Jako další jsem přemýšlela o něčem jako je princip letní kuchyně. Místo, kam si lidé mohou přinést a připravit své občerstvení - trávit tak čas v přírodě, pořádat různá setkání s přáteli, pikniky...



  

Půdorysně je objekt stejný jako odpočívárna, chtěla jsem, aby byl co nejotevřenější - dostatečně přístupný veřejnosti. Boční stěny tvoří pouze paravany s průhledy - uzavírají centrální prostor s kotlíkem a posezením. Myslela jsem, že součástí by byla i něco jako pumpa s pitnou vodou - možnost umytí rukou atd...

3) BAR

Nakonec jsem zamýšlela vytvořit malý večerní bar s vyhlídkou. Částečně přímo nad přehradou. Vpodstatě takový tunel směřující do přehrady s výhledem i na oblohu. Boční stěny plné, strop a čelní stěna prosklená. 




Interiér - co nejkomornější, jednoduchá dispozice - pouze posezení v jedné ose, barový pult a wc.

1 komentář:

  1. Posezení v prostoru, který je sice vymezený, ale zároveň shora děravý, není nejvhodnější.
    Bar se zázemím a další dispozicí je v tomto místě méně vhodný než poslední varianta, kterou bych doporučoval k dalšími řešení: místo pro piknik.
    Být napůl nad vodou a druhou půlkou na zemi, je pro Vás nejspíš hodně důležité, ale pokuste se přesvědčit, jak by to šlo i jinak. Sice nbízíte tři varianty (provozní), ale přístupem k místo jsou si stále hodně podobné.
    Prostřední varianta má stále spoustu nejasností (krabička se dvěma parávány a dírou, z níž visí kotlík). Pokuste se více experimentovat s formami.

    OdpovědětVymazat