čtvrtek 18. dubna 2013

návrh

Přidávám již konzultovaný návrh z minulého týdne. Domek na břehu s ohništěm, rozšiřující se prostor s úzkým vchodem a výhledem na vodu. Uvnitř lavice a ohniště, ve střeše komín.

     Místo


  
   Budka by byla umístěna mezi tyto dva stromy.


 Budka by byla umístěna mezi tyto dva stromy.

   Návrh





Zde jsou nové návrhy. Zvažovala jsem materiál, nakonec jsem zvolila kámen - bude to v bezprostřední blízkosti žulového břehu a tím by se domek stal částečně jeho součástí. Přemýšlela jsem, jak jej umístit, aby co nejméně zasahoval do chodníku a vyčuhoval ven. Chodník by se buď musel kousek odklonil, aby lícoval vchod s břehem nebo by se domek vysunul do vody a vchod by lícoval s chodníkem, stromy.(preferuji druhou variantu).



      Skica místa






Tento tvar vychází z předchozího návrhu, vnitřní prostor se otevírá i se střechou do přehrady.

1 komentář:

  1. Kláro,
    posun od minule je dobrým směrem. Nejsilnější téma z Vašich obrázků vidím v zakončení žulové zdi, která ohraničuje přehradu - viz. prostřední fotka. V tomto místě se lomí pevná část přehrady s částí přírodní. Zkuste Vaším návrhem tento přechod ještě více podpořit, dodělat, zeď zakončit. Samotný návrh je však nyní stísněný, ohraničení stromu působí násilně. Vaše touha vystoupit do vody je nyní na místě, pusťte se do toho razantněji. Strom zapojte do hry poetičtěji. Další téma je velký strom vs. oheň, to musí váš návrh vyřešit. Na příště dělejte více půdorysy, modely a řezy. Chceme vidět více hledání jak dál.

    OdpovědětVymazat