neděle 21. dubna 2013

Dobrý den, zjistila jsem že v místě mého objektu je téměř rovná zítka , takže kavárna může být rovná, což bych také uvítala.
obrázky místa (i s vyznačeným objektem) :



 Dále stále přemýšlím nad tím, jak uspořádat dispozici a dosáhnout tak tloušťky 60 cm. Zatím jsem došla jen k jedné možnosti. Snažím se stále promyslet , jak využít posuvných stěn...v prvním návrhu jsem to pojala (v rámci toho že v 60 centimetrech nemůže fungovat komunikace a zároveň posezení) jako jednotlivé salónky, které by měly posuvné prosklené dveře a uvnitř by byl malinký stoleček s užšími židlemi (ve stylu barových židlí ). Prostor pro číšníka (obsluhu) by byl uprostřed a by byl přístupný z obou stran.


2 komentáře:

  1. Zuzano,
    zjednodušení na rovinu je škoda, mírně zaoblený tvar, který vychází ze skutečně křivé cesty je jistě lepší a pravdivější. A taky cesta skutečně rovná není, pracujte s křivostí. Prostor pro číšníka nejlépe vyřešte jinak, a't neruší logiku objektu. Nebo ho smrsknout v podélné ose.. Třeba si lze pomoci nějakým dalším prvkem k tomu, aby kavárna byla co nejužší, lze použít cesty která tam již je, nebo nějaký jiný fígl. K průchodu člověka stačí i 30 cm, židle má 40, ...
    Na zákresu je hmota vysoká asi 5 metrů, skutečně to tak myslíte?
    Důležité je řešení vstupů, vs. zábradlí a pěšina.

    OdpovědětVymazat
  2. Seštíhlení celému objektu prospělo. Trocha poetiky by přísnému tvaru neuškodila viz. Sejima Inujima.

    OdpovědětVymazat