sobota 6. dubna 2013

Klára Bužková

  V severní části přehrady bych ráda vytvořila objekt - malou čajovnu na břehu, který by měl malý interiér - s možností posezení i za nepříznivého počasí a molem které by zasahovalo do vodní plochy (pro plavce místo k odložení, pro ostatní kontakt s vodou, čvachání noh atd.) Uvnitř interiéru by bylo ohniště. Uvažovala jsem o možnosti "vystrčit" ohniště ven na molo(lepší výhled na vodu), ale vnitřní prostor by tak asi ztrácel na významu.
  Interiér by měl jako zdroj světla komín (zároveň odvod splodin z ohniště) a pár průhledů - po dobu čajových sezení by se lidé věnovali sobě(prostor tak pro čtyři lidi), chtějí -li se kochat vodou, vyjdou na zápraží(na molo).Ve stěne směrem k vodě by byl šoupací mechanismus a prostory by se mohly propojit.
Stále ještě hledám tvar, který by budka měla mít. Jako materiál mi příjde nejpříjemnější pro tento typ stavby dřevo, ale ohniště uvnitř..

Ohniště vně objektu.

Další návrh s mírně skosenou střechou.



2 komentáře:

  1. Kláro,
    ohniště dobrý, ale objekt pro oheň působí jako přílepek ke zdi a příliš lehký pro svou funkci. pokuste se minimalizovat zásah (to co bude vidět nového), pracovat se zdí a udělat z ní stěnu (více integrovat do zdi, k vodě, ...). Studujte niky, výklenky, zední výstupky (viz Turnovský v knihovně). Ohniště by mělo mít pevný základ pod sebou a ne na molu nad vodou.

    OdpovědětVymazat
  2. Tychto chlapcou z Čech vyrábajů okrem cajovejho nadobi tiez gamatky pro ohrev vody.
    http://potsandtea.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat