úterý 9. dubna 2013

Dobrý den, inspirována Thajskem jsem se rozhodla umístit k přehradě a na přehradu letní kino. "K" a "na" z toho důvodu, že větší část hlediště by se nacházela na pevnině, jen spodní řady by byly kousen nad vodou. Co by ale bylo zasazeno nad vodní hladinou, by bylo vodní plátno, jehož obraz by se mohl romanticky  odrážet během projekce.
Jako nejvhodnější místo, které i samo sebou napomohlo k tomu, že jsem se rozhodla pro kino, jsem vybrala východní cíp přehrady. Je to dost daleko od pláží a dost blízko k centru. Je dobře přístupné i pro starší osoby, jelikož se k němu dá dostat až autem přes Blahoslavovu ulici a zároveň nabízí možnost pěkné procázky před filmovým večerem.
Na půdoryse je vidět přesnější rozvržení hlediště i s promítací kabinou a plátna. Při velkém počtu diváků je možné si částečně sednou i na hráz Harcovské přehrady.
Hledistě by bylo kaskádovitě uspořádáno do tvaru vodního výběžku. Nebylo by příliž vysoké, aby ladně zapadlo. Pod posledními třemi stupni by se nacházel očekávaný interiér - promítací prostor.
Když dáme dohromady předpoklay, že poslední stupně jsou nejvýš a výběžek je asi půl až metr pod terénem cesty, která vede kolem, vznikne nám pod nejvyšší částí hlediště dostatek místa pro promítací budku. Ta by mohla sloužit i pro úschovnu filmů, projektoru, reproduktorů, kabelů a jiných věcí potřebných k filmové produkci.

Myslím, že letní kino by krásně doplnilo příjemnou letní atmosféru na přehradě (na kterou se osobně už moc těším). Zároveň si myslím, že takto na kraji by nemuselo tolik zasahovat do už do samo o sobě krásného místa a byl by to pouze takový malý doplněk...

Žádné komentáře:

Okomentovat