pondělí 6. května 2013

ohniště

      Již konzultovaný návrh
      Nepravidelný půlkruhovitý tvar s pozezením na úrovní podlahy, ohniště pod úrovní. Zeď obíhá strom a     navazuje na kamenný břeh.


     Nové návrhy, tvary, půdorysy. Zkoušela jsem domek posunout, aby nebyl v bezprostřední blízkosti stromu. Buď místo mezi dvěma stromy, nebo směrem na západ. Strom si tak bude žít svoje. Jen bych u něj zpevnila břeh, ať tam má větší pohodu.




  1. Jeden z dalších návrhů. Podlaha by byla pod úrovní chodníku, takže by se sešlo po schodech dolů. V létě by tam byla voda (čvachání noh, max. 40 cm), ohniště vyvýšené uprostřed, lavička taky vyvýšená se stupínkem (na kterém by se dalo popřípadě taky sedět, už je  ale ve vodě). V zimě by to fungovalo stejně jen  na suchu.





2. další modely -  varianty se schody do vody, podlaha na úrovni břehu












1 komentář:

  1. Ty organické tvary mi připadly lepší k zakončení nábřežní zdi. Posledně publikovaný archetyp domu s ohništěm jsou silné, ale nevím, jestli pro toto konkrétní místo. Varianty by měly sloužit k lepšímu pochopení potřeb místa. Ve čtvrtek definitivně rozhodneme. Já bych se přikláněl organické variantě - křivce vybíhající z kamenné zdi (jen správně určit místo a tvar). Z důvodu děkanova středečního proslovu nejspíš přesuneme odevzdávy na 16.5.

    OdpovědětVymazat