středa 12. dubna 2017


Tři Bratři od Václava pro Em
Milá slečno architektko,
Čas letí jako voda, a co byli dříve malí hraví klučinové, jsou dnes chalani jak duby. Vojta, Kuba i Matěj mi vyrostli a můj malý byt už nám dávno nestačí. Obracím se tedy k vám s prosbou o návrh slušného doupěte odpovídající jejich potřebám. Já už s nimi dále bydlet nebudu. Jsou už dospělí, a už dávno není nic, co bych je mohl při našich procházkách po lese naučit.
Abyste měl menší představu, jací jsou, napíšu o každém pár řádků.
Vojta je sice nejmladší, ale zato nejurostlejší a nejzarostlejší. Není divu, že se stal dřevorubcem. Jeho práce je velmi náročná a vysilující, proto většinu zimy, kdy nemá práci, prospí. Když nespí, tak vaří. Nesní toho sice tolik jako Matěj, zato si potrpí na velmi dobrém jídle. Kuchyně je proto jeho královstvím.Vojta je z bratří jediný, kdo vlastní auto. Je to sice Volvo, ale vypadá jako Lakatoš. Vojta s ním tahá ty největší klády, které už sám neunese. Daleko raději by ale vlastnil tramvajku a jeho největším koníčkem je právě plánování tramvajových tratí a vyřezávání tramvají ze dřeva. Jeho skříň s nářadím je skoro z poloviny tak velká, jako jeho skříň s flanelkama.
Nejstarší Kuba je lovec a rybář. Je velmi zvídavý a rád zkoumá nepoznané prostory a nezastaví ho žádná hranice. Flintu, kterou po mě zdědil, tak často mimo lovu používá k různým neplechám. Střílna v domě by mu prý vůbec nevadila. Kromě střelby je jeho velkou vášní i hudba. Rád skládá, ale nejradši jen tak jamuje s mladším Vojtou. Matěj se rád přidává s dřívky, ale protože moc rytmu nezdědil, bývá hned vypískán a raději odejde do hor. Kuba ze všech bratrů nejvíce pečuje o svůj vzhled, i proto je velmi často navštěvován děvčaty.
Matěj je horským vůdcem a záchranářem. Hory zná jak své boty a tráví v nich skoro všechen čas. I kvůli svému zaměstnání záchranáře se tak musí dostat ven za každých podmínek. Doma moc nepobude, ale užívá si zde teplé útulné postele, ve které se nechává probouzet prvními ranními paprsky. Rád si hraje s nebezpečím a i proto se s medvědicemi setkává vždy na jiném místě venku. Jedním z jeho největších snů je spáchat dokonalý zločin a velmi rád ho s bratrem Kubou plánuje.
Platím dobře (převážně v medu), tak se snažte!
S pozdravem

Václav.

Žádné komentáře:

Okomentovat