úterý 16. června 2015

5. zadání - VOČA

5. zadání - VOČA

Studenti mají reálného klienta, který má pozemek v centru města, finance na realizaci a především přesné zadání. Úkolem je návrh zrealizovat maketu v měřítku 1:1 na místě samotném.

Zadání: Odpolední park VOČA
Klient: Parlament mladých
Místo: parc. č. 923/1 a 923/2 > mapa

Zadání:  

Odpolední park VOČA
Praží slunce, je proto fajn sedět u porostlé zdi mezi stromy na trávě. Čtu si, poslouchám hudbu na jedno sluchátko. O kousek dál sedí skupinka devíti lidí u jednoho velkého stolu. Není úplně vidět, co přesně dělají, mezi námi rostou keříky, které nás oddělují.

Přicházejí starší studenti. Trojice si sedá ke stolku blíž k ulici, ruch z ní k nim ale nedoléhá, díky klidnému a ničím nerušenému prostředí. Rozkládají objemné desky a soustředí se na papíry, které z nich vybírají a pročítají si je.

Můj pohled upoutá nějaký kluk, který mává na skupinku lidí sedících u velkého stolu. Prázdnou rukou mává, v druhé něco nese. Co je to, poznávám, až když prochází otevřenou brankou. Nese malý pytel s dřevěným uhlím. Míjí nyní prázdné vyvýšené pódium, na kterém pro mě minulý víkend hrála narozeninovou písničku moje mladší sestra na kytaru.

Za spokojeného pokřikování přátel přichází kluk až k dece. Ještě větší povyk se ozve při vyndávání boxu s masem. Všichni míří ke kamennému grilu, který stojí v rohu nedaleko stolu. Hned vedle pítka.

Zvládám si číst ještě asi čtvrt hodiny, ale pak už je vůně masa natolik lákavá a já natolik hladový, že se zvedám, závistivě ještě kouknu opodál za pár stromů a keříků ke grilu a jdu po kamenné pěšince k brance zpět do civilizace.


Technické požadavkyInformační cedule o Parlamentu mladých a projektu VOČA
Provozní řád parku
Uzamykatelný vstup
Upevněný gril
Jeden velký stůl (8-10 lidí)
Další stoly (posezení) pro menší skupiny (dle místa)

Žádné komentáře:

Okomentovat