úterý 22. dubna 2014

Harmonogram ateliéru na závěr semestru

Milí prváci,
v tomto týdnu nebudou žádné konzultace, abyste se mohli soustředit na intenzivní ateliérovou práci a co nejvíce posunuli betonový dům do dalších kritik a dovedli textil do finále.

Druhé kritiky betonového domu současně s odevzdávkami textilu budou ve středu 30. dubna od 9 hodin do večera, každý bude mít 20 minut. V 9 hodin budou nainstalované všechny práce:

9:00 - 12:00 - Avděv - Macháček
13:40 - 17:00 - Marková - Zahálka

Textil odevzdejte standardně na plachtě A1 na výšku, v čárovém černobílem zobrazení. Rozvržení a celkovou prezentaci necháme nyní na Vás. Nezapomeňte však mít na plachtě situaci.

Po kritikách budete mít 3 týdny na odevzdání betonového domu. Nebude se již nic měnit, ale jen dokončovat model a finalizovat grafika. V květnu se tak budeme zabývat už jen výstupy (model 1:10 až 1:20, výkresy, vnitřní axonometrie). Čas k posunutí konceptu a svých úvah tedy máte jen do dubnové kritiky. V květnu už k tomu nebude prostor.


Rozpis práce betonového domu do odevzdávek:

dnes až 30. 4. - prohlubování Vašich témat, ověřování v variantních plánech a pracovních modelech ve velkém měřítku
1. 5 - 7. 5. - reflexe kritik k finálně vymyšlenému domu, v detailních plánech, skicách a hotovém pracovním modelu (pouze interiér, exteriérem se nezabýváme)
8. 5 - 14. 5.  - plány, plachty, vnitřní perspektivy a axonometrie
15. 5. - 21. 5. - velký finální model, grafická příprava prezentace

Na minulých odevzdávkách jsme byli nemile překvapeni, kolik plachet a modelů jsme viděli poprvé, téměř nikdo nezvládl prezentovat vývoj práce ani myšlenku vyjádřit jednoduchými koncepčními schématy, přestože na celé zadání bylo dostatek času. Ochudili jste se o možnost dovést dílo k větší dokonalosti.

Umění ovládnout čas, nezabřednout ve zbytečných detailech a správně prezentovat myšlenky je nejvíce, co se můžete naučit. Proto budeme nyní striktní v dodržování harmonogramu, jeho porušení nebude možné.

Na viděnou na kritikách, po nich se můžete přidat na společnou cestu vlakem za Plečnikem (do Lublaně).

S pozdravem,
Jiří Žid a Petr Šmídek

Žádné komentáře:

Okomentovat