pátek 5. dubna 2013

Marie Štefanová

KOUPÁNÍ V ZIMĚ?
Fotka místa ve východní části přehrady. Tady bych ráda vytvořila onen objekt tak, aby byl funkční celoročně, tedy i v zimě, kdy na přehradě není tak živo, jak je tomu zřejmě v létě. Něco jako "krbovou místnost nebo ohřívárnu". Domek, zřejmě otevřený, v němž by se nacházel velký krb. Bruslaři toužící po bezplatném teplu by se sem v zimním období (které je tu spíš delší než kratší) mohli chodit zahřát a místnost i krb by fungovaly zcela samoobslužně - je možné uvařit si čaj, kafe, svařák, prase, a posedět. V létě to samé, akorát bez bruslení.
Uvažovala jsem o centrálním půdorysu, uprostřed stojí velké ohniště krbu. Samozřejmě by tam měly být židle atd. k sezení a k jedení.

Jako materiál jsem avizovala libereckou žulu. Takhle to vypadá v axonometrii - jako stan nebo chýše:
A vevnitř:
K objektu by byla přidružena terasa a nádrž s teplou vodou, kde by se dalo pobýt v zimě.
A jak o tom teď tak píšu, čím dál víc se mi nabízí vykašlat se na krb a udělat tady jen velkou nádrž s teplou vodou a převlékárny, a dostat tím plavce či neplavce na přehradu i v zimě. Prostě voda oddělená od vody, nezastřešená. Takový bazén v přehradě by sloužil k plavání delší část roku než přehrada samotná. Je celkem lákavé koupat se v zasněžené a zamrzlé krajině. Nejsem si ale jistá, jestli se to "počítá" jako vnitřní prostor.
Tady ještě nějaké další vysvětlující obrázky. Voda od vody by mohla být oddělena něčím tenkým a subtilním, aby nám zůstal ten pocit, že se koupeme v přehradě a ne v bazénu.



1 komentář:

  1. Marie,
    oboje hodně dobré, sama si vyberte buď samotnou chýši pro ohniště (bez terasy a bazénku, ať je to silné), a nebo bazének s převlíkárnama. Co vás bude dále více bavit.

    OdpovědětVymazat