pátek 7. listopadu 2014

Instrukce do odevzdávek 19. listopadu

Ve středu 19. listopadu jsou odevzdávky oken. Ve 12 hodin musí být vše pověšené, nainstalované, vystavené. Od 13 hodin pak začnou obhajoby. Pro nás je nyní důležité správně zacílit a rozložit síly ve zbývajícím týdnu a půl adekvátně k tomu, co je smyslem této úlohy.

Příští týden budou konzultace v pondělí a v pátek vždy po 13 hodině tak dlouho, jak bude potřeba, v úterý před odevzdávkou bude ještě půlnoční konzultace.

Na pondělní konzultaci 10. listopadu mějte připravenou první plachtu, na které bude okno domácí a okno liberecké, pravděpodobně v M 1:5, čárová černobílá kresba vždy pohled interiér, exteriér, půdorys, řez, plachta A1 (59.4 x 84.1cm) na výšku. Jak má vypadat plachta vidíte na předchozích příspěvcích na blogu. Důležité je naznačené ostění, parapet, důležité souvislosti v bezprostředním okolí. Tuto plachtu budeme konzultovat a ladit a poslouží Vám jako mustr pro plachtu s Vaším návrhem.

Dále mějte na pondělní konzultaci co nejlépe zdokumentovaný a propracovaný Váš návrh, protože poslední týden se budeme věnovat už jen jeho zobrazení a odevzdání. Pracovní modely, varianty, skici, plány alespoň v měřítku M1:5.

Smyslem úkolu není navrhnout technicky funkční okno (byť tomu návrh nesmí bránit), ale všimnout si (a zaznamenat) okna, která Vás ovlivnili a ovlivňují – okno domácí a okno z Vašeho nynějšího bydlení a navrhnout Vaše okno ideální, které splňuje základní věci ze zadání. První úloha slouží především k navrhování krásných proporcí a architektonicky funkčního mechanismu okna ideálního včetně zasazení do stěny. Proporce budete prezentovat nalepením Vašeho návrhu na stěnu ateliéru, architektonická funkčnost na modelu cca M 1:5 + výkresy na plachtách. Na to se ale budeme soustředit až po pondělku.
Caspar David Friedrich: Žena v okně,1822
 (44x37 cm, olej na plátně, vystaveno v Alte Nationalgalerie v Berlíně)







Žádné komentáře:

Okomentovat